1. Na overname DZAP weer een gelijk speelveld bij de internationale makelaars

  Onlangs heeft Cushman Wakefield de overname bekend gemaakt van DZAP. Cushman Wakefield maakt nu de stap die CBRE, JLL, Colliers en Savills al eerder maakte richting integraal huisvestingsadvies. DZAP was een van de grotere, nog zelfstandige spelers op de kantoorgebruikersmarkt m.b.t. interieur ontwerp en projectmanagement.

  Lees meer

 2. Kantorengebruikersmarkt 2017: ‘and the winner is ……………………………..’

  Ook dit jaar vergeleken wij de vele (uiteenlopende) marktcijfers en onderzochten wij hoe de makelaars in de verschillende regio’s qua aanhuurtransacties hebben gepresteerd.

  Lees meer

 3. Een kritische blik op de afrekening servicekosten 2018 loont!

  Naast de huur wordt per kwartaal, zoals vastgelegd in de huurovereenkomst, een voorschot betaald op de servicekosten. Op zich helder of toch niet helemaal ……..

  Lees meer

 4. Per 2019 moeten huurverplichtingen worden opgenomen op de balans. En dat heeft consequenties!

  Per 1 januari 2019 wordt de IFRS (International Financial Reporting Standards) van kracht waarbij alle verplichtingen zo ook de huurverplichting, opgenomen moeten worden op de balans. Dit heeft verstrekkende consequenties!

  Lees meer

 5. Vastgoed en duurzaamheid: het blijft een moeizaam huwelijk!

  NVM Business meent dat het verplichte energielabel C voor kantoren per 2023 tot grote problemen kan leiden. Is dat wel zo of gaat het hier om stemmingmakerij? Maar er zijn ook spelers die sinds kort een wel bijzonder voorbeeldig gedrag vertonen op het dossier duurzaamheid.

  Lees meer

 6. NFC index 2016: ‘De facilitaire kosten stijgen’. Maar voor wie?

  NFC Index bericht over stijgende facilitaire kosten. Maar voor de kantoorgebruiker zijn de kosten juist gedaald. Een gevalletje van 'How to lie with statistics'?

  Lees meer

 7. Kantorengebruikersmarkt 2016: ‘and the winner is .....’

  Ook dit jaar vergeleken wij de vele (uiteenlopende) marktcijfers en onderzochten wij op basis van de cijfers van VastgoedMarkt hoe de makelaars in de verschillende regio’s qua aanhuurtransacties hebben gepresteerd.

  Lees meer

 8. Nationale Omgevingsvisie: beter laat dan nooit?

  Onlangs publiceerde het Ministerie van Infrastructuur en Milieu haar startnota om te komen tot de Nationale Omgevingsvisie. Resultaat 74 pagina’s oud nieuws over de fysieke leefomgeving.

  Lees meer

 9. Krokodillentranen aan de Zuidas

  Zeker 17 partijen hebben bij de Raad van State bezwaar ingediend tegen de voorgenomen aanleg van het Zuidasdok. Gaat het hier om oprechte zorg over de veiligheid, mogelijke schade aan het eigen gebouw, of is hier iets heel anders aan de hand

  Lees meer

 10. Succes flexibele kantoorconcepten is niet vanzelfsprekend

  Het gaat goed met aanbieders van flexibele kantoorconcepten. Maar hoe ziet dat er uit op termijn. Wat is het effect van het onlangs door minister Blok aangekondigde verbod op het gebruik van niet-duurzame kantoren per 2023.

  Lees meer

Kantorenwizard.nl houdt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.