Wat de nieuwe generatie wil; over pingpongtafels en gratis bier

MT bericht over een door Gallup in de USA uitgevoerd onderzoek naar de arbeidsmotivatie van Millennials, de generatie geboren tussen 1980 en 1996. Centrale vraag daarbij is 'Wil de Millennial meer dan een pingpongtafel en gratis bier, het beeld dat ontstaat als je de campus van Google of Amazon binnenloopt?' In Nederland wordt in het kader van het Nieuwe Werken veelal gesproken over de Y generatie, geboren tussen 1982 en 2001. Nieuwe inzichten of oude wijn in nieuwe zakken?

De Y generatie wordt wel de digitale generatie genoemd omdat zij als kind zijn opgegroeid met sms, internet en Facebook. Ook worden ze aangeduid als de achterbankgeneratie (ouders regelen alles voor hen) en de knip- en plakgeneratie (alles is al eens bedacht). Daar staat tegenover dat ze volgens de experts flexibel willen werken in een sfeervolle omgeving waar ze zich zelf kunnen zijn en waar ze zich kunnen ontwikkelen. Ze willen meedoen en toegevoegde waarde leveren.  Salaris staat niet in hun top 5 van eisen bij een sollicitatie. Kortom voor u als werkgever een 'droomgeneratie' waar je graag je kantoor wat anders voor inricht!

Maar hoe zit dat in de USA. Het onderzoek van Gallup brengt in beeld naar wat voor arbeidsomgeving Millennials precies op zoek zijn. De top 3.

In de USA blijkt flexibele of sfeervolle huisvesting dus geen top 3 issue. Zijn we in Nederland dan allemaal voor niets overgestapt op het Nieuwe Werken? Of kwam dat een ieder toch wel goed uit om daarmee de huisvestingskosten drastisch te kunnen verlagen?  

Het verrassende van het Gallup onderzoek zit echter in de staart.

U bent weer bij!

Kantorenwizard.nl levert nieuw inzichten in de kantorenmarkt.