Een mailing van Ans uit Utrecht

Gisteren ontving ik een alleraardigst schrijven van Ans. Zo'n brief waarvan je denkt 'waar heb ik dit aan verdiend'. Maar ook met een gevoel van 'an offer you can't refuse'. De aanleiding van haar brief is de beschikbaarheid van enkele oud-omroep panden in Hilversum.  Niets nieuws onder de zon derhalve. Maar al snel is de stap gemaakt naar de dienstverlening van Ans en haar team. En daarbij laten ze qua verdienstenmodel de 'broek wel heel ver zakken'. Ik citeer:

Zoveel vrijblijvend en gratis dat je je afvraagt 'waar doet ze het van'. Nou niet getreurd over Ans want ze doet het al jaren heel erg goed in Midden Nederland.  Zo nam zij in 2014 / 2015 ruim 23% van de aanhuur en 15% van de verhuur in de regio Utrecht voor haar rekening. En dat is zeker voor een relatief kleine, regionale speler een compliment waard. De vraag is wel of deze klantbenadering nog  past bij deze tijd. Zeker als je jezelf vastgoed adviseur in plaats van makelaar noemt.

Uiteraard krijgen ook wij vragen over onze gratis informatieverstrekking. Daarbij gaat het om het waarom en met name over het achterliggend verdienmodel. Wij zijn daar (zie 'over ons') heel helder over.  Uit principe maar ook vanuit de wetenschap dat 'echt' gratis en vrijblijvend niet bestaat. Voor het vertrouwen van de cliënt in je diensten en je organisatie is een helder en eenduidig verdienmodel voorwaarde. Beter dan ook om daar vanaf dag één helder over te zijn.

Kantorenwizard.nl is dé vraagbaak voor huisvestingsvraagstukken.